De Nude trend; neutrale tinten zijn van alle tijden. Ze passen overal bij en worden dan ook regelmatig in diverse woonstijlen toegepast. Nude is een elegante kleur die een warme en zachte touch geeft aan het interieur. Vaak wordt in de basis gebruik gemaakt van neutrale tinten.

De definitie van neutrale kleuren, zijn kleuren zonder kleurschakering zoals zwart, wit en grijsachtige tinten. Ook kan een neutraal kleurenschema bestaan uit lichte kleuren, zoals witte en crème tinten. Tegenwoordig worden ook vaker de wat donkere tinten zoals chocolade of houtskool gebruikt.
Vanwege de beige ondertonen gaan nude tinten perfect samen met neutrale kleuren. Denk hierbij aan een klei- of zandtint, wit en off-white. Houten meubels zijn hier erg mooi bij.

Neutrale tinten zorgen voor rust in huis maar zijn ook tijdloos. Dit betekent dat neutrale kleuren niet snel gaan vervelen. Ook zorgen ze voor een goede basis in huis, zodat het verdere interieur hier eenvoudig op aan te passen is. Bij een neutrale nude basis, vallen meubels, lampen en accessoires meer op doordat ze meer op de voorgrond komen. Hierbij vallen ook de structuren en texturen meer op.

Bij LoodsA27 adviseren we om een kleurenpallet aan te houden, wanneer er neutrale tinten gebruikt worden in een interieur. Selecteer voor dit kleurenpallet maximaal vijf kleuren die bij elkaar passen. Deze vijf kleuren worden opgesplitst in twee basiskleuren en twee à drie accentkleuren. Wanneer deze kleuren in meubels, wanden en accessoires aangehouden worden blijft het geheel in balans.
Ook adviseren we om materialen en texturen met elkaar te mixen en matchen. Natuurlijke elementen zoals hout of wol afwisselen met materialen zoals velvet. Dit zorgt voor een warme uitstraling.

Andere moodboards

Klik op de afbeelding hieronder en ontdek meer!

Gold Rush

Laat je inspireren!

Maak een vrijblijvende afspraak met onze specialist

Maak een vrijblijvende afspraak
Stel je vraag via Whatsapp