Moodboard neutrals
Moodboard

Neutrals

Neutrals – De minst aanstootgevende kleur in het kleurenspectrum; beige. Beige stoort en botst niet in combinatie met andere kleuren en gold daarom lang als saai en zowel letterlijk als figuurlijk als kleurloos. Maar er is iets veranderd aan beige. Beige valt namelijk onder zogenaamde warme neutralen en deze zijn momenteel erg populair.

Hierin is wel een verschuiving geweest. In de jaren zestig en zeventig was er een tijd waarin wit dé ‘kleur’ was in Nederlandse interieurs. Dit werd opgevolgd door koele grijstinten. Nu wordt er dus gekozen voor warme neutrale tinten. Dit komt doordat mensen meer behoefte hebben aan een warm palet, dan aan kil wit of grijs. Zeker nu men meer thuiszit en dagelijks meer met het interieur in aanraking komt dan voorheen.

Bij LoodsA27 merken we wel dat mensen het lastig vinden om kleur te kiezen en kleurcombinaties te maken. Maar neutrale tinten zijn veelzijdig en makkelijk in gebruik. Het leuke van warme, neutrale tinten is dat ze een goede basis vormen. Hier is weer gemakkelijk kleur aan toe te voegen. Met een neutrale basis kun je ervoor kiezen om goed uit te pakken of juist een ingetogen geheel te houden.

Pas bij een neutrale basis wel contrast toe. Om het rustig te houden adviseren wij bijvoorbeeld pasteltinten zoals lila, grijsgroen of aquamarijn. Deze kleuren leven weer op uit de jaren tachtig en zijn goed te combineren met donkere kleuren zoals zwart of bordeauxrood. Dit geeft meteen wat spanning aan het interieur. Maar vermijd wel dat er voor uitersten gekozen wordt. Denk hierbij aan een lichte basiskleur en accessoires in een donkere variant. Deze uitersten creëren geen totaalbeeld. Kies juist voor één kleurpalet dat van licht naar donker gaat. Zo ontstaat er een geheel.

Nog meer inspiratie?

Wij hebben nog meer!

Moodboard Scandinavisch wonen

Scandinavisch

Moodboard
Moodboard sunkissed

Sun kissed

Moodboard

10% korting op traprenovatie

Profiteer de hele maand mei en juni van 10% korting op traprenovaties met hout en PVC. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom eens langs in onze showroom!