Moodboard terracotta
Moodboard

Terracotta

Terracotta – Terug van weggeweest! Deze warme, natuurlijke kleur zien we weer steeds vaker terugkomen. Ook in het interieur. In de vertrouwde, warme en natuurlijke kleuren in al zijn tinten. Richting rood, met een twist van roze of met de bekende witte waas.

Terracotta is het Italiaanse woord voor ‘gebakken aarde’. En dat is waar terracotta vooral bekend van is, onder andere de bloempotten. Toch is de kleur meer dan het typische oranje-bruin. Het materiaal van de bloempot is natuurlijk en heeft een unieke look, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Ook zijn er nog diverse andere kleurnuances, die elk weer op veel verschillende manieren te combineren zijn. Je hebt namelijk ook terracotta tinten die meer neigen naar roze, rood of naar paars. Dat maakt terracotta een veelzijdige kleur, je kunt er ook alle kanten mee op wat betreft styling.

In combinatie met warmroze accenten en bruintinten zorgt terracotta voor een vernieuwend interieur. Samen met natuurlijke materialen, zoals linnen, leer, jute en hout. De kleur geeft diepte. Het kan bijvoorbeeld toegepast worden in de woonkamer en slaapkamer, maar ook in de keuken of hal.

Maar wat voor kleur is terracotta precies? Terracotta heeft verschillende kleurnuances. Het loopt van roestig rood tot blusher roze en van baksteenbruin tot oranjegrijs. Het is een ontzettend warme kleur.

Bij LoodsA27 hebben we ter inspiratie 3 looks op een rij gezet;

Natuurlijk
De klassieke terracotta kleur zie je in interieurs veelal met natuurlijke materialen gecombineerd. Hierbij kun je denken aan terracotta gemixt met meubels van rotan, riet, jute en hout, woontextiel van linnen. Hiermee creëer je een meer Scandinavisch interieur. Lichte, zachte aardetinten in combinatie met frisse, natuur tinten en oranje, bruin en roze als ondertoon. Dit kleurenpallet straal op deze manier één en al natuur uit. Deze combinatie van de rood-roze-bruine tinten en de verschillende natuurlijke materialen zorgen voor verbinding en warmte. Terwijl het groen van de planten een kalme basis biedt. Hoe zachter het contrast, hoe meer eenheid en rust je creëert. Dit is een hele fijne stijl in zowel de woonkamer, slaapkamer en kinderkamer, als in de tuin voor een ontspannen mediterrane sfeer.

Elegant
Door terracotta te combineren met luxe stoffen en materialen, in plaats van natuurlijke materialen, ontstaat er heel eigentijdse, elegante look. Voorbeelden hiervan zijn glas, marmer, goud en velours.
Wanneer deze stijl wordt toegepast, adviseren we de terracotta tint te gebruiken die meer naar paars of rood neigt. Dit geeft het interieur een mooie warme en gezellige sfeer.

Ton sur Ton
In interieur wordt terracotta vaak toegepast in een ton sur ton stijl. Hierbij worden meerdere tinten uit hetzelfde kleurenpalet of kleurgroep met elkaar gecombineerd. Doordat de terracotta kleur zoveel kleurnuances kent, kun je hier gemakkelijk een spannend geheel mee creëren. Dit kan zowel door te mixen en matchen met luxe, rijke materialen en stoffen als natuurlijke materialen en stoffen.

Nog meer inspiratie?

Wij hebben nog meer!

Moodboard Scandinavisch wonen

Scandinavisch

Moodboard
Moodboard sunkissed

Sun kissed

Moodboard

10% korting op traprenovatie

Profiteer de hele maand mei en juni van 10% korting op traprenovaties met hout en PVC. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom eens langs in onze showroom!